Tips antivirus free seumur hidup

.

Blog tips kali ini penulis akan berikan satu keadah bagaimana caranya untuk menjadikan antivirus free trial kepada free seumur hidup.Jika anda seorang yang tiada wang yang cukup untuk membeli sofware antivirus atau memangnya seorang yang kedekut...maka tips ini layak untuk anda cuba.Penulis akan tunjukkan caranya menggunakan Kasperky Antivirus 2009...


1) Download Kasperky Antivirus 2009 dari Kaspersky Lab.

2) Sudah siap download,install dan ikut arahannya.

3) Bila tiba part activate tu pilihlah activate trial version.Biasanya masa free trial diberi selama 30 hari.

4) Selepas tempoh percubaan 30 hari, uninstall Kasperksy (sama macam uninstall lain-lain software).

5) Sudah siap uninstall (biasanya kena reboot komputer), rebootlah komputer.

6) Kemudian pergi kemenu start dan klik run.Taipkan regedit dan tekan enter.Akan keluar menu register edit.

7) Remove hkey_local_machine\software\KasperskyLab\LicStorage (kalau tiada maknanya masa uninstall, sudah di removekan).

8) Kemudian remove hkey_local_machine\software\Microsoft\Cryptography\RNG (RNG ni adalah random number generator - remove aje).

9) Kemudian remove hkey_local_machine\Microsoft\SystemCertificates\SPC\Certificates.

10) Okay dah siap remove 3 benda tersebut, anda perlu Run install Kaspersky semula macam biasa.( pastikan ada sambungan internet).

11) Ulangi install dengan activate trial version seperti biasa.

12) Ulangi step 1 hingga 15 setelah tamat tempoh free trial 30 hari.


Free seumur hidup...he..hee..tips ini bagi yang tak mahu keluar wang.Saranan penulis baik pergi beli sahaja sofware antivirus ini kerana harganya amat murah iaitu RM50 atau RM 85 boleh share untuk 3 username...

Tamat tips tutorial kali ini.



Note: Jika anda telah mempelajari tutorial diblog ini dan berjaya diapplikasikan diblog anda, harap dapat beri kredit pada blog ini dengan hanya memberi sepatah komen.

Mungkin artikel dibawah yang sedang anda cari



7 comments:

Tinie a.k.a Ibu Fatin berkata...

hahaha...
aku tak pernah guna

zai berkata...

okey gak nih..leh cube..hehe

zai berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Ayu Tri berkata...

coba dulu deh
terima kasih

Tanpa Nama berkata...

bagus tu....?
tapi apakah berlaku untuk antivirus yang lain?

Quran berkata...

hey,
Really this post is excellent.
your work is very good and i appreciate you.
Thanks for sharing.

Belly Surya Candra Orsa berkata...

Great Blog..!!!! Keep Blogging.... : )

:)) ;)) ;;) :D ;) :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Catat Ulasan

Komenlah sesuka hati anda kerana tuan empunya blog ini buta hati dan buta perasaan tetapi tidak buta mata.

 

Pelawat

free counters
BlogInfoTips

Pengikut

Recent Comments

Powered by Deenoh

© Copyright 2007-2009. Blog tutorial . All rightsreserved | Bloginfotips.com is proudly powered by Blogger.com | Template redesign by Deenoh