Image Resizer

.

Blog info kali penulis ingin mengatakan tentang loading blog anda .Berapa cepat blog yg anda layari akan tertera sepenuhnya dilayar monitor anda?Mengikut kajian jika blog anda mengambil masa lebih dari 20 saat untuk loading,maka keberangkalian pengunjung meninggalkan blog anda adalah cerah."bosan menunggu agaknya".Jadi bagaimana nak memendakkan tempoh loading blog anda?

Blog menjadi berat kerana anda banyak memasukkan image,video,lagu,gliterry,hosting provider,script dan bermacam lagi.Tips kali ini... Bagaimana caranya anda boleh mengurangkan beban loading blog anda dengan mengecilkan saiz image yg anda masukkan di dalam blog tanpa mengurangkan kualiti image tersebut.Anda boleh layari webresizer.com untuk menggunakan layanan percuma ini.Lihat contoh dibawah.
Highlight merah menunjukkan saiz image yg sebenar dan highlight bewarna kuning adalah saiz image selepas direduce.Penulis dapat penjimatan sebanyak 86%. Amat berbaloi.Anda boleh klik gambar diatas untuk melihat kualiti image tersebut.

Anda cubalah sendiri layanan percuma image resizer ini.Sekian,selamat mencuba.

Mungkin artikel dibawah yang sedang anda cari0 comments:

:)) ;)) ;;) :D ;) :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Catat Ulasan

Komenlah sesuka hati anda kerana tuan empunya blog ini buta hati dan buta perasaan tetapi tidak buta mata.

 

Pelawat

free counters
BlogInfoTips

Pengikut

Recent Comments

Powered by Deenoh

© Copyright 2007-2009. Blog tutorial . All rightsreserved | Bloginfotips.com is proudly powered by Blogger.com | Template redesign by Deenoh